Profi drónfelvétel ingatlanodról

Kinek lehet hasznos az ingatlan légifotó/felvétel?

Mivel egyre több olyan megkeresést kapunk, ahol ingatlanról szeretnének profi felvételt készíttetni, ezért úgy gondoltuk összefoglaljuk, hogy mikor és milyen helyzetben lehet hasznos egy profi drónfelvétel ingatlanodról.

ingatlan légi felvétel készítés

Az egyik leggyakoribb forgatókönyv az az ingatlan értékesítéshez készülő drónfelvétel megrendelése. Vannak megkereséseink ingatlanügynököktől, mert ezek a légi felvételek segíthetnek abban, hogy az ingatlan vonzóbbá váljon a potenciális vásárlók számára, de természetesen magánemberek is megtalálnak minket hasonló igényekkel.

Gyakran nem is a nyilvánosságnak készülnek ezek a felvételek, hanem ha a lehetséges vevőjelölt például komolyan érdeklődik az ingatlan után, de nem tudja személyesen megtekinteni, akkor a belső térről készült fényképeken túl a drónfelvételnek köszönhetően kívülről is fel tudja mérni a kérdéses ingatlan és telek paramétereit, tulajdonságait.

ingatlan felvétel madártávlatból
ingatlan drónfelvétel

De, olyan esetben is több megkeresést kaptunk már, mikor egy nagyobb értékű vagy méretű földterületről volt szó. Ezek a drónfelvételek még egy helyismerettel rendelkező számára is nagy segítséget jelenthetnek építési telek vásárlása esetén például, hiszen a földmunkákat és tereprendezést könnyebb megtervezni madártávlatból.

A légi felvételek mellett készülhetnek az ingatlanról vagy telekről drónfotók is és ebben az esetben elegendő 3D adatot rögzíthetnek ahhoz is, hogy fotótérképként felhasználhassuk őket később.

ingatlan légifotó
utcakép madártávlatból

Ahhoz, hogy az ingatlan drónfelvétel használható legyen és megfelelő minőségben, az arányokat megőrizve adja vissza akár a légi felvételt, akár a légi fotót, ahhoz már egy profi drónra és egy profi kamerára lesz szükség, valamint egy drónpilótára, aki mindezek használatában tapasztalt.

Az ingatlanról készült drónfelvétel másik előnye azon kívül, hogy a ház külső adottságait, vagy a terület földrajzi adottságait megtekinthetjük az, hogy, lehetőségünk nyílik a tető állapotát és az épület szerkezetének állapotát felmérni, valamint az ingatlan közvetlen környezetét, infrastruktúrát feltérképezni.

ingatlan drónfelvétel

Egy másik nagyon gyakori felkérés az építkezés során megrendelt külső felvételek. Ilyenkor ügyfeleink elsősorban szeretnének pontosabb képet kapni az építkezés menetéről, az ingatlan aktuális állapotáról.

Az ingatlanokról készült külső légi felvételek felzárkóztak az esküvő drónozás után az előkelő második helyre.

drónfelvétel sopron
színes házikók drónfelvételről

És, hogy miért érdemes ezzel szakemberhez fordulni?

Mert, a professzionális drónpilótának megfelelő minősítéssel, felszereléssel és – ami a legfontosabb – tapasztalattal rendelkezik. Az ingatlan drónfelvétel költsége a helyszíntől, a felszereléstől, az időtől és a szolgáltatás típusától függően változhat. Általánosságban elmondható, hogy egy 10 perces professzionális légi felvétel körülbelül 40,000 Ft-ba kerül. A szakember felvételének néhány előnye a következő:

Nem kell felszállási engedélyért folyamodnod

    Nincs tanulási idő

    Nem kell megvásárolni sem a drónt, sem a profi kamerát

    Nincsenek karbantartási költségek     Nincs szükség a felvételek vágására vagy szerkesztésére

Mindez az ingatlan külső feltérképezésére szolgál, hogy egy pontosabb, részletesebb képet kapjunk egy épület adottságairól, tulajdonságairól.
De mi van azután, ha egy nagyértékű ingatlant megvásárolunk? Nyilván szeretnénk biztonságban tudni otthonunkat, értékeinket.

légi felvétel

Az Amazon biztonságtechnikai újdonsága: Amazon Ring – Always Home Cam

A külső-belső biztonsági kamerák manapság már nagyon elterjedtek, de a drónok elterjedése és fejlődése a biztonságtechnikában is hatalmas áttörést ígér.
Mi lenne akkor, ha a biztonsági kamerát nem kéne a falhoz rögzíteni, hanem helyiségről-helyiségre szabadon mozoghatna a házban és így ellenőrizhetnénk távolról otthonunk biztonságát?

Elsőre talán kicsit bizarr elképzelés, a high-tech kütyük szerelmeseinek viszont izgalmas újdonság: az Amazon Ring always Home Cam-je. 2021-ben fog debütálni, és nagyjából 300 dolláros áron lehet majd hozzájutni.

Az Amazon Ring: Always Home Cam

Persze, adatvédelmi szempontból elég sok kérdést vet fel (hogy az Amazon mennyire kezeli majd a rendkívül személyes adatokat bizalmasan), de az okosotthon imádók közül páran biztosan be fogják szerezni ezt a futurisztikus kis dobozkát, ami egy beltéri drónt rejt és szemünk helyett szemünk lehet távollétünk során.

Ha tetszett ez a cikk, ITT olvashatsz még további drónozással kapcsolatos híreket, infókat.
Ha pedig, megrendelésedhez egyedi árajánlatot/kalkulációt szeretnél ITT tudod velünk felvenni a kapcsolatot.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük