A drón reptetés nem csak móka! Ezt a szarvasok is valószínűleg így gondolják!

A napokban bejárta az internetet egy videó, melyen szarvasok sokasága vágtat egy hosszú tömött sorban. Bár a látvány valóban fenséges, itt többről van szó egy jól elkapott természet felvételnél. Mielőtt tovább olvasnál érdemes megnézni a videót.

A videó valóban nagyon szép, melyet a jól megválasztott aláfestő zene még izgalmasabbá tesz. Azonban a szakértők szerint az állatok nem jó kedvükben rohantak, hanem a felvételt készítő drón zavarta meg őket. Bár mi nem vagyunk jártasak a szavasok szokásaiban, de valószínűleg nem pusztán jókedvükben vágtattak szélsebesen mindenen keresztül.

Az is biztos, hogy a felvételt készítő drón pilóta nem akarta bántani az állatokat és feltételezzük, hogy nem is szándékosan riasztotta meg őket. Azonban ez az eset nagyon jól felhívja a figyelmet arra, hogy egy drón pilótának milyen nagy a felelőssége!

Bár ezek az eszközök nem kifejezetten nagyok, de a komolyabb gépek 5-6 kilónál kezdődnek, ami már elég nagy károkat képes okozni. Sajnos még nem is annyira halkak, mint azt szeretnénk, így ilyen természet felvételek során valóban képesek megriasztani az élesfülű állatokat, ami akár tragédiához is vezethet. Ahogyan a fenti videón is látszik a csorda egy autóúton haladt át, ahol több járművet is megállásra kényszerítettek. És szerencse, hogy ennél több nem történt. Mert, ha ez az állat tömeg belerohan az úton haladó autókba, ott nem sok esélye lett volna az utasoknak.

Mi a drón reptetés tanulsága?

Jól fontoljuk meg, hogy hol és milyen felvételeket készítünk, hiszen ezek az eszközök már sok esetben nem játékszerek, ezért felelősséggel kell velük bánni. Nem csak a saját anyagi kárunk megelőzése érdekében, hanem mások védelmében is. A drón reptetés nem csak egy kis szórakozás vagy egy jó móka, hiszen ahogyan most is láthattuk hatással vagyunk a környezetre, mely nem minden esetben reagál úgy, ahogyan mi szeretnénk.

2 hozzászólás

 1. Ebben a drónreptetésben komoly kockázatot jelentett egy esetleges autós baleset okozása. Aki ebben az aspektusában figyeli a felvételt az látni fogja, hogy mire gondolok. Igen magas a rizikó!

  Ugyanakkor életemben nem láttam ennyi szarvast, ezért a maga nemében páratlan drónfelvétel.

  1. Kedves István,

   Köszönjük az észrevételedet.

   Igen, a drónos repülések rejtenek magukban kockázatokat, mert ez is szakmává fejlődött az utóbbi években. A legnagyobb veszedelmet azonban azok a pilóták képviselik, akik a józan ész határait átlépve repülnek. Pl.: az úriember, aki berepült a drónjával a Fehér Ház kertjébe.

   Valóban nem piskóta ez a drónfelvétel.

   Üdvözlettel:

   A Drónfelvétel Sopron csapata

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük